24 Mayıs 2013 Cuma

İŞ HAYATINDA DOĞA KANUNLARI: KÖPEKBALIKLARI VE TİMSAHLAR


Yeni mezunların iş hayatına atılmadan çnce bunları bilmesinde fayda var diye düşündüm:) Michel Vilette ve Catherine Veuillermot tarafından yazılan ve yayınladığı ülkelerde ses getiren“Köpekbalığından İkonlara : İş Dünyası’ndaki Kahramanların Sırları” (Predators to Icons: Exposing The Myth Of The Business Hero) isimli kitaptan çok ilginç ve başarılı olmak isteyenler için isabetli noktalar itinayla sizler için paylaşılır:)
Bu kitapta 32 en başarılı işadamı incelenmiş. Ve enteresan sonuçlara varılmış. Herkesin aklına ilk önce şu gelir. Bu kişiler başarıya ulaşmak için nasıl da riskler almışlardır, nasıl da rakiplerini acımazsızca yok etmişlerdir. Ama gelin görün ki bu akla ilk gelen sanrıların doğru olmadığı saptanmış. Aksine bu başarılı olan iş adamlarının en büyük yetenekleri riskleri en aza indirgemek, içlerinde bulundukları şartlara uyum sağlayabilmek. Atıldıkları sektörde sivrilebilmek için biraz vahşice hareket etmek ve koşulları kendi lehlerine çevirmeyi becermek.
Savaşçı yönünüzle barışın ve daima tetikte olun.
Köpekbalıkları da, timsahlar da asla uyumaz ve çevrelerinde ne olup bittiğini an be an takip ederler. Çalıştığınız sektörde neler olup bittiğini daima takip edin, sektörel yayınları okuyun. Sizi tanıyanlara, çevrenizdekilere yeniliklere açık olduğunuz izlenimini vermeniz önemli. Çalıştığınız alanda en yeni eğilimler ne yönde? Çünkü başarılı kişiler kazançlı işlerin ve buna uygun fırsatların adeta kokusunu alıyor.
◦Gerektiğinde esnek olun.
Köpekbalıklarının iskeletleri, pek çok diğer canlılar gibi kemik değil, “kartilaj” adı verilen kıkırdağımsı bir maddeden meydana gelmiştir. Köpekbalıkları çok esnek ancak bir o kadar da kuvvetli bu iskelet sayesinde derin sularda son derece süratli ve kayarcasına yol alabilir, inanılmaz bir hızla yön değiştirebilirler. Siz de zihinsel olarak tıpkı bir köpekbalığı gibi olun, karşınıza yepyeni bir fırsat ya da tam aksine bir tehlike çıktığında uzun uzun düşünmek yerine ustaca yön değiştirin.
◦Çabucak doymayın.
Timsahlar da, köpekbalıkları da daima açtır. Onları harekete geçiren en önemli dürtü de budur zaten. Siz de mesleki anlamda, kolay doymayacak bir başarı açlığına sahipseniz bu sizin için iyi bir motivasyon kaynağı olabilir. Zaman zaman karşılaştığınız problemler sizi yıldırabilir ya da tam aksine iş yerindeki aşırı rahatlık farklı alternatifleri görmenize engel olabilir. Bu tuzaklara düşmeyin ve hak ettiğinize inandığınız yere gelene kadar doymayın.
◦Kendinize yetmeyi öğrenin.
Büyük beyaz köpekbalıkları daima yalnız dolaşır, yalnız avlanırlar. Tıpkı birçok büyük işadamı ve işkadını gibi! Belki henüz sizin o kadar ileri boyutlara gitmenize imkan olmayabilir ama zorlukları tek başınıza karşılayacak kadar güçlenmeniz ve donanım sahibi olmanız iş hayatınızın ilerleyen dönemlerinde çok yardımcı olacaktır.
◦Stratejik hareket edin.
Köpekbalıkları yalnız olabilirler ama bu yine de onların stratejik birliktelikler kurmalarına, arkadaşlar edinmelerine engel olmaz. Örneğin bedenlerine yapışan tüm asalakları, küçük yengeçleri ve yosunları temizleyen pilot balıklarını asla yemez hatta onları korurlar. Ne kadar mükemmel bir pozisyonda bulunursanız bulunun, siz de gün gelip diğerlerinin desteğine ihtiyaç duyabilirsiniz. O yüzden pilot balıklarını incitmeyin!
◦İddialı olmaktan çekinmeyin.
Bir köpekbalığı kendisine ve yeteneklerine sonsuz şekilde güvenir, onları gerektiğinde en iyi şekilde kullanır. Benzer bir güven ve iddia, kendisini iyi tanıyan, kapasitesini çok iyi bilen insanlarda da bulunur. Siz de yeteneklerinizi daha da geliştirmeyi ve dönem dönem yenilemeyi ihmal etmeyin ve tam donanımlı bir şekilde o işin en iyisi olmaya çalışın.
◦Doğru noktaya odaklanın.
Bir timsah her zaman hangi avın peşinde olduğunu çok iyi bilir. Asla iki farklı avı aynı anda kovalamaz, birini seçer, gözlerini ona diker ve yakalayana kadar gözlerini ondan ayırmaz. Ama öyle bir avcıdır ki, avıyla boğuşurken bile hiçbir risk almaz. Avına dişlerini geçirir ve çenesini kitler. Siz de kendinizi değerlendirin. Derin bir nefes alın, uygun hedefi belirleyin ve yola koyulun.
◦ve “İYİ” biri olmayı unutmayın.
Eğer çok çetin(!) koşulların olduğu büyük bir şirkette çalışıyor yada yeni bir iş kurmuş ve ayaklarınızın üzerinde durmaya çabalıyorsanız biraz acımasız olmanız gerekebilir. Bazıları bunu zevkle yapar bazıları çekinebilir. Bir köpekbalığı ne zaman ne yapması gerektiğini çok iyi bilir ve sadece yaşamak için öldürür. Ayrıca bugün avını diğerleriyle paylaştığı taktirde yarın da diğerlerinin onunla paylaşacağını tahmin edecek kadar akıllıdır!
VE DİKKAT !!!
◦Egonuza sahip olun.
Köpekbalıkları doğadaki en bencil ve egosantrik canlıların başında geliyor. Uzmanlara göre, bunun nedeni onların ağırlıklı olarak beyinlerinin sol tarafını kullanmaları. Fakat sizin de bunu yapmanız, kibirli ve kendini beğenmiş, antipatik birisi olarak anılmanıza yol açabilir.
◦Oburluğu bırakın.
Beslenme havuzundaki köpekbalıkları, sadece onlara verilen yemleri değil, elektrik kablolarını, kancaları ve plastik kovaları da yerler. Amaçları sonuca bakmadan mümkün olduğunca yemektir. Eğer siz de işyerinde, hep almaya çalışırsanız kızgın bir rakibin dikkatini çekebilir ve bir anda kendinizi oyunun dışında bulabilirsiniz.
◦Kontrol delisi olmayın.
Bir köpekbalığının beyni mükemmel bir bilgisayar gibi işler, ne zaman ne yapması gerektiğini daima bilir ve daima tetiktedir. İş dünyasının köpekbalıkları da her şeyin kontrolleri altında olmasına bayılırlar. Pek çoğunun zirve anlayışları “zirveye giden yolda her şey mübahtır” şeklindedir ve bunun için insan kandırmaktan, sahtekarlık yapmaktan çekinmezler. Ama bu hatalı davranışların gün gelip onları mutlaka aynı şekilde bulacağını ve avcının da av olabileceğini de hatırlamak lazımdır.!!


14 Nisan 2013 Pazar

AKDENİZ İŞ FIRSATLARI ZİRVESİ


Ulusal Akdeniz İş Fırsatları Zirvesi'ni şimdiden ajandalarınıza kaydetmelisiniz bence.


Antalya Akdeniz İş Fırsatları Zirvesi (ANİF) 17-18 Nisan 2013 tarihinde Cam Piramit Fuar alanında yapılacak. Öğrenciler, iş arayanlar ile iş veren temsilcilerini buluşturacak zirvede, 100'ün üzerinde firma stant açarak kariyer olanakları hakkında katılımcıları bilgilendirecek. Alanında uzman çok sayıda konuşmacının  da yer alacağı ANİF'te doğru kariyer planlaması, çalışma hayatı ile ilgili gelişmeler ve iş olanaklarıyla ilgili bilgiler de verilecek.

Bakarsınız aradığınız fırsat orada bir yerde karşınıza çıkar:)


26 Şubat 2013 Salı

İŞ GÖRÜŞMESİNDE SİZE YARDIMCI OLABİLECEK 6 YAKLAŞIM

Bir iş görüşmesinde nasıl davranmanız ve konuşmanız gerektiğine dair  yüzde yüz bir kılavuz yoktur. Bu her görüşmeye, pozisyona ve sektöre göre değişir. Ancak gerçek olan şu ki mesajlar, vücut dili, yüz ifadeleri ve ses tonlamalarıyla desteklenir. Kelimeleriniz, fiziksel görünüşünüz ve sesiniz iş görüşmesinde önemli etkenlerdendir. İşte size kariyer koçu Robin Ryan'dan birkaç ipucu:

*HEYECANINIZLA BAŞA ÇIKIN

Önemli olaylar, iyi performans göstermeniz gereken durumlar hepimizi heyecanlı ve stresli yapar. Biraz heyecan performansınızın gelişmesine yardım eder. Fakat hızlı kalp atışları, yüz buruşturma, titreyen bir ses, performansınızı ve güçlü, kendine güvenen , kontrollü imajınızı olumsuz etkileyecektir. Bundan kurtulmak için görüşmeden hemen önce derin nefes almak size iyi gelecektir. Gözlerinizi kapatın ve sakinleşmeye çalışın. 

( Bir İK çalışanı ve yeniden biraz eski bir mezun olarak sizleri o kadar iyi anlıyorum ki. Mezuniyet sonrası katıldığım ilk profesyonel görüşmede kalbimi orada bırakacak kadar heyecanlanmıştım. Sonra, içimden bir ses kendime güvenmem ve yapabileceğime inanmam konusunda seslendi bana. Dediğini yaptım. Bunu artık hayatımın her noktasında yapıyorum. Heyecanımızı kontrol etmenin püf noktası bence kendimize güvenmekten ve yapabileceğimize inanmaktan geçiyor.)

*HAZIRLIKLI GELİN

Görüşmeden bir gün önce, yanınızda götürmeniz gerekenleri hazırlayın. Her zaman yanınızda fazladan özgeçmişinizi de götürün. Özgeçmişinizdeki referansların doğru ve güncel olduğundan emin olun. İşinizle ilgili göstermeniz gereken örnekler varsa yanınıza almayı unutmayın. Görüşme anında soracaklarınızı da bir liste haline getirebilirsiniz. Gitmeden önce mutlaka yol tarifini almış olun, eğer daha önce gitmediğiniz bir yer ise evden mutlaka erken çıkın. Görüşmeye geç kalmak kaçınılması gereken en önemli hatalardan biridir.

( Unutmayın sizi bekleyen kişi için zaman çok kıymetlidir ve sizin geç kalmanız ilgili kişinin programının sizden kaynaklı aksamasına neden olabilir ki bu hiç hoş olmaz. Ya da yarım saat erken gidip, bekletiliyormuşsunuz gibi bir hava yaratmak da hoş değil, karşınızdaki kişiyi anlamsız bir stres içine sokabilirsiniz kendinizle birlikte. En iyisi ne geç ne de gereğinden fazla erken gitmek. 10 dk öncesinde olmanız gereken yerde olmak her iki taraf açısından yeterli bir süre olur diye düşünüyorum.)

*İLK İZLENİM ÖNEMLİ

Siz "merhaba" demeden önce iş görüşmenizi yapan kişi sizin görünüşünüzü, temizliğinizi, tarzınızı gözden geçirip şirketi temsil edebilecek biri olup olmadığınıza karar verir. Her ne kadar günümüzde şirketler kıyafet konusunda rahat da davransalar kıyafetlerin seçimi ve temizliği hala büyük önem taşıyor. İş görüşmesine giderken formal bir kıyafet, mümkünse takım elbise seçin. Görüşme yaptığınız kişiyi sıcak bir şekilde selamlayın ve sıkı bir şekilde tokalaşın.( Sıkı dediysek elini koparmaya çalışır gibi değil lütfen:))Bunlar ilk izlenimde büyük önem taşır.

( Ne kadar şekilciliğe hepimiz lafı geldiğinde karşı da olsak beyaz yaka görüşmeye davet edilen bir adayı kot pantolon, salaş bir tişört içinde görmek iyi bir izlenim olmuyor. Belki gerçekten o pozisyon için çok uygunsunuzdur, dolu dolusunuzdur ama spora gider gibi gelmişsinizdir ve sizinle aynı yetkinliklere sahip başka bir aday takım elbisesi içinde temsil yeteneğimi kanıtlamama izin verin diye bağırıyordur.)

*SÖZSÜZ İLETİŞİM

İçten bir gülümseme sıcak ve kendine güvenen bir mesaj verir.Göz teması kurmak, insan kaynakları uzmanlarının en çok dikkat ettiği noktalardan biridir. Verdiğiniz mesajın ve anlattıklarınızın doğru ve inanılır olması hayati önem taşır.

*DESTEKLEYİCİ BELGELER GETİRİN

İş görüşmesinde anlattıklarınızı belgelerle desteklemeniz söylediklerinizin inandırıcılığını arttıracaktır. Bu tabiki her sektör ve her pozisyon için mümkün değildir ancak daha önceki çalışmalarınızı getirebiliyorsanız, işi gerçekten yapabileceğinize dair kanıtlar sunabilirsiniz.

*DİNLEYİN

İş görüşmenizi gerçekleştiren insan kaynakları uzmanı için en çok sıkıntı yaratan şeylerden biri sorduğu soruların anlaşılmamasıdır. Bu nedenle karşınızdakini dikkatlice dinleyin. İçinde bulunduğunuz heyecan, sizi farklı yönlere çekebilir. Neye odaklanmanız gerektiğini unutmayın. O işi ne kadar çok istediğinizi hissetmek, görüşme esnasında sizi canlı tutabilir:)



Kaynak: Kariyer.net

6 Ocak 2013 Pazar

ARANIYOR! STUDENT BRAND MANAGER



Kampüsünde yer alan etkinliklerin maestro şefi, ören bayanı olmak, organize etmek, markaların kampüsteki kapak kızı ve bizim oğlan halleder kişisi olmak o markaların iş ve staj olanaklarından tüm dünyadan önce haberdar olmak ve kariyerine sağlam bir adım atarak başlamaya var mısın?

Kimi Arıyoruz?

E tabii ki seni! Evet evet.


Turuncu Sen’i arıyoruz:

Sosyal, Yaratıcı, Dışa dönük, Maceracı ve Eğlenceli Sen!

Bu ben değilim dediysen Kırmızı Sen’i

Heyecanlı, Dikkat Çekici, Cezbedici, ve Güçlü Sen’i arıyoruz!

Bu kadar aktif değilim diyorsan;

Sürekli, Güvenilir ve Entegre Mavi Sen’i arıyoruz.

Ya da bu kadar hiperaktif değişim diyorsan
Satış ve hedef odaklı, Hırslı ve Net Beyaz Sen’i arıyoruz!


Bir de..

Projelere göre özel ve gizli sen var


Gördüğün gibi kısa ve net. Sen’i arıyoruz!

Hatta Bir de Üstüne

İletişim yeteneğin kuvvetli ve takım çalışmasına yatkınsan, 

Enerjine inanıyor, sosyal çevrem geniş ve okul sadece derslerden ibaret değil diyorsan,

Çalışırken iş dünyasına dair networkunu genişletmek, yaaa o şirketin yöneticisi benim kankam demek istiyorsan,

Global markalarla çalışıp kariyer fırsatlarından yararlanıp tüm kampüse havanı atmak istiyorsan,

E tabi olmazsa olmaz, giderler çok harçlıklar sabit ayın 7’sini nasıl bulacağız sorusu kafanı kurcalıyorsa

Ooohoo.. Çok oyalandık çok! Haydi seni bekliyoruz! http://sbmzone.com/#!basvuruformu




3 Ocak 2013 Perşembe

ÖZGELECEK ÖZGEÇMİŞİ GEÇMİŞ



Biz özgeçmiş özgeçmiş diye konuşurken atı alan üsküdarı geçmiş de özgeleceği sorgular olmuş.

Artık, önceden neler yaptığınızla ilgilenmek bir yana, neler yapabileceğinizi görmek, duymak istiyorlar.

Sen benim için ne gibi bir fark yaratırsın?

Bana sağlayabileceğin katkı nedir?

Neden beni tercih ediyorsun? Klişe cevaplardan ziyade somut verileri duymak istercesine soruyorlar bu soruyu. Yoksa kurumsalsın, büyüksün, lidersin... geç arkadaşım bu cevapları ben kendimi biliyorum zaten, asıl sen kendini biliyor musun bunları duymak istiyorlar. Bulunduğum sektöre dair bir projen var mı?, Neden burada olmak istiyorsun?

Neden seni tercih etmeliyim? Benimle çalışmak isteyen birçok aday varken nedir seni onlardan ayıran. İyisin hoşsun da maliyetlerimi düşürecek bir iş planın var mı, daha önce bulunduğum sektöre yönelik bir projede mi yer aldın? İş bulamadın da ne iş yaparım diyenlerden mi oldun yoksa?

İşte, özgeçmişiniz mülakatın ilk evresini oluştururken sonraki evreleri ise bu soruların cevaplarıyla şekillenen özgeleceğiniz oluşturur.

Lafı dolandırmadan, uzun lafın kısasını tercih ederek anlat bana, kendini değil yapabileceklerini diyorlar. Sen kendi potansiyelinin farkında mısın ki ben senin farkında olayım. Geleceği gör istiyorlar, hatta gördüklerini onlara da göster istiyorlar. Eee tabi bu dediğim medyuma bağlanmakla olmuyor. Kendini keşfe çıkmaya hazır olmalısın, hayallerinle, planlarını birbirine karıştırmamalısın. Çünkü onlar hayallerini değil planlarını duymak istiyorlar.

Şimdi sen iyi hoş da özgeçmişi zor yazmayı becerirken, özgeleceği nasıl yazacağım hem de belli bir veri yokken diyorsundur. O da senin kabiliyetinJ

Sen gelecekte yapabileceklerinin ayrımına varamıyorsan, farklı olmayı saçmalamak zannediyorsan, potansiyelini keşfedememişsen, kim senin yapamadığını senin için yapabilir?

İyi düşün mutlaka gelecekte yapmayı planladığın, şu da olsa şu sektöre iyi gider dediğin, ya bu firmalar nasıl bunu düşünemiyorlar ki diye içinden söylendiğin, ahh ben olsam şöyle yapardım diye vahlandığın durumlarla karşılaşıyorsundur. İşte bunları ifade etmenin zamanı geldi. Umarım vay be süper dediğin fikirlerinle şekillendirirsin özgeleceğini ve arayandan ziyade aranılan olursunJ



ZG

2 Ocak 2013 Çarşamba

BURALARDA İŞ VAR


Sosyal medyanın İnsan Kaynakları süreçleri üzerindeki etkisi şüphesiz çok fazla. Seçme yerleştirme süreçlerinde etkin rol oynayan sosyal medya, iş ilanlarının da en modern sergilenme yeri haline geldi. Twitter’da, Facebook’da gezinirken hayalinizin işini sunabilecek bir ilanla karşılaşma ihtimaliniz artık şaşılacak bir durum olmaktan çıkıp, normal bir uygulama haline dönüştü. Birçok kişi de bu durumun farkındalığıyla hareket etmeye başladı bile.

İşte yeni mezun ya da üniversite öğrencisi olarak uğramayı ihmal etmemeniz gereken, size güzel iş fırsatları sunabilecek adresler:

KARİYER.NET: Ister yeni mezun, ister öğrenci, ister deneyimli bir çalışan olun. Aradığınız iş fırsatının kariyer.net’te karşınıza çıkma olsılığı çok yüksek. Birçok kurumsal firmanın tercih ettiği bir kariyer sitesi. Bunların yanısıra bizi en çok ilgilendiren kısmı ise  üniversite öğrencileri için özel oluşturduğu  UNİSBUL sayfası. www.unisbul.com sayfasıyla “Part time çalış hayata çabuk alış” sloganını hayata geçiriyorlar. Yeni mezun ya da üniversite öğrencisiysen aradığın iş burada olabilir. Sende part time çalış, hayata çabuk alış sloganının destekleyicilerinden olabilirsin :)

SECRET.CV: Diğer bir dikkatinizi çekmesini tavsiye ettiğim  kariyer sitesi ise Secret CV. Yeni mezunlar için oluşturduğu Üniversiteyi Bitiriyorum sitesiyle, yeni mezunların uğraması kaçınılmaz olan bir site haline gelmiştir. www.üniversiteyibitiriyorum.com ile aradığınız işi bulabilirsiniz.

YENİBİRİŞ.COM:  Facebook’u en etkin kullanan kariyer sitelerinden biri. Yenibiriş, Yenibiriş Molası,Kaçan İş Büyük Olur, İşteiş Mezun Rehberi ile aradığınız faydalı bilgiler ve iş ilanlarına belirttiğim facebook sayfalarından ulaşabilirsiniz.

LINKEDIN: Şüphesiz en önemlisi Linkedin. İş Hayatındaki profesyonellerin uğrak yeri olan Linkedin, hergün birçok ilanın yayınlanmasında aracı rol üstleniyor.Hem de direk İK yetkilileri tarafından yani birinci kişiler tarafından yayınlanmasına aracılık ediyor.

FACEBOOK: Facebook aracılığıyla oluşturulan birçok sayfa da kariyer siteleri rolünü üstlenmiş durumda. Ayrıca yukarıda belirttiğim kariyer sitelerini Facebook'da oluşturdukları sayfalar aracılığıyla da yakından takip edebilirsiniz.

TWİTTER: İlanların daha çok kişiye iletilmesini amaçlayan İK yetkilileri, Twitter aracılığıyla dikkatleri ilanın üzerine çekmeyi başarabileceklerinin farkında olarak, kariyer sitelerinden daha önce ilanı Twitter'da paylaşmayı tercih edebiliyorlar.

PERAKENDE KARİYER: Amacın perakende sektöründe kariyer yapmak ise aradığın iş ilanı burada karşına çıkabilir. İsminden de anlaşıldığı üzere perakende sektörüne odaklanmış bu kariyer sitesinde perakendenin önde gelen isimleriyle karşılaşmak mümkün.

MONSTER.COM: Sadece ilanlara başvurunuzu iletmekle kalmayıp, çalışmak istediğiniz şirketlerle ilgili bağlantılar edinebileceğiniz bir kariyer sitesi. Ayrıca bir çok kariyer tavsiyelerini bulmanız da mümkün. “Şimdi Facebook’da zaman geçirmek sana iş buldurabilir” sloganıyla seni Facebook sayfasına davet eden Monster, bence incelenmeye değer.

GLOBALCV : Bugün "gelecek" iş imkanını kaçırma. Global CV Üniversiteli ile okurken iş bulan efsane olabilir ya da yeni mezun biri olarak ilaç gibi gelecek bir iş fırsatı yakalayabilirsin. Kim bilir belki de hayallerindeki iş fırsatı Global CV'dedir.

Hala aradığın işi bulamadıysan, mücadeleye devam diyorsan, bir de bu adreslerin kapılarını çal bakalım.

Sosyal medya deyip geçme,
İçindekileri gözardı etme,
Fırsat nereden gelir bilinmez,
Bu kadar kariyer sitesi varken umutsuzluğa düşülmez  :)


ZG