19 Nisan 2014 Cumartesi

HEDEFE GİDEN YOLDA ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR

Uzun bir aradan sonra tekrar yazabilecek gücü bulmak ne keyifli:)

Anlatacak şeylerim birikmişken, anlatacak mecalimin olmaması, kelimelerimin bitmez gribal enfeksiyon hali nihayet son buldu diyebilirim:)

Bir süredir hedefime giden yoldan sapmışım hissiyle dolaşırken, dedim ki kendi kendime, zorunlu olarak çıktığın bu yolun seni olmak istediğin yere daha güçlü, daha güzel bir yoldan ulaştırmayacağını nereden biliyorsun?

Çıktığımız her yolun bir anlamı var aslında... Tanıdığımız  her kişinin bize katacağı bir değer, öğreteceği bir ders, yükleyeceği bir anlam var. İşte eski halimize göre bizi daha güçlü, daha bilgili kılacak olanlar da yürüdüğümüz farklı yollar ve o yollarda bize eşlik edenler.

Neden mi anlatıyorum bunu sizlere? 

Korkmayın! 

Hangi yoldan geçerseniz geçin, kendinize güvenerek attığınız her doğru adım doğrudan olmasa da dolaylı olarak sizi gerçekten olmak istediğiniz yere götürecektir. Belki istemediğiniz bir bölümde okuyorsunuzdur, belki sevemediğiniz bir işi yapmak zorunda kalmışsınızdır, belkiler çoğaltılabilir... İşte bu durumların içerisindeyken bile kendinize olan inancınızı hiç kaybetmeden, bulunduğunuz şartlara uyum sağlamanız gerektiğinin bilincinde, üzerinize düşeni tüm demotive oluşunuza rağmen en iyi şekilde yapmaya çalışıyorsanız her şeye rağmen kazançlı olan sizsiniz demektir.

Ne öğrenirsem yanıma kardır, bu yolun sonu da bahardır:) diyerek yüklenin öğrendiklerinizi, alın yanınıza inancınızı, tutun kendinizin elinden ve bu yol beni istediğim yere eninde sonunda ulaştıracak olan yoldur, en iyi şekilde yürümekte boynumun borcudur felsefesiyle alnınızın akıyla ulaşın hedefinize.

Yürüdüğümüz, yürümek zorunda kaldığımız her yol değerlidir. Bize kattıkları paha biçilemezdir.Gitmek istediğiniz yer, ulaşmak istediğiniz hedefiniz var ise isyan edip motivasyonunuzu çürütecek anlarınızı dizginlemeyi öğrenmelisiniz. Çünkü zamanınız en iyi ilacınızken, kendinize kızarak geçirdiğiniz her an onu heba ediyorsunuz demektir.


Karşınıza çıkan yollardan korkmayın!!! Gerçekten istiyor ve çabalıyorsanız, hangi yoldan gittiğiniz değil, hangi değerleri kazanarak, hangi bilgilerle donanarak hedefe ulaştığınızdır önemli olan.

Hedefe giden yolda çekilen çile kutsaldır diyerek motivasyonunuz bol olsun sevgili arkadaşlarım:)

Zg