17 Aralık 2015 Perşembe

İYİ BAŞLANGIÇLARINIZ OLSUN

Şair demiş ya yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var diye, benim de yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var ki, bazen hatta çoğu zaman nasıl başlarsan öyle gidersin.

İyi başlarsan iyi, kötü başlarsan kötü, doğru başlarsan doğru, eğri başlarsan eğri...

Hayatta bazen öyle şeyler olur ki sen ne kadar istersen iste karşındakinin istediği ya da sana sunduğu fırsat kadar uzar ya da kısalırsın. İşte burada anlarsın başlangıçların ne kadar önemli olduğunu. Başlangıçlarınızdır sizi ileri ya da geri ya da yerinizde sayar gibi 2 ileri 1 geri götürecek olan. 

Tecrübe ile sabit sevgili arkadaşlarım, mezuniyet aşamasında ya da sonrasında alacağınız kararlara dikkat edin, önemseyin, ne istediğinizi iyi bilin! Bana mezuniyet sonrasında bir arkadaşım; "iyi başla, nasıl başlarsan öyle gider" dediğinde anlamamıştım o cümlenin önemini ama şimdi anlıyorum. Yalnız bu dediğimi,  burnu havada gezin, her işi beğenmeyin, kendinizi kaf dağında görüp iş bana gelsin olarak algılamayın. Sevdiğiniz işi yapmak için elbette fedakarlık yapın, mücadele edin, emek verin, terleyin, yorulun ama ne yaparsanız yapın sizi bekleyen şey ne ise onu ölçüp biçip, emin olarak adım atın. Bütün bunları yapıp sonucunda yerinizde saymaksa mükafatı kendinizi hırpalamayın. Yeni başlangıçlar yapmak için geç kalmayın. 

Kendiniz için en doğru olacağına inandığınız başlangıçlarınız olsun sevgili yeni mezun arkadaşlarım. Mücadeleniz ve emekleriniz karşılık bulsun. Siz hep iyi başlayanlardan ve iyi sonuç elde edenlerden olursunuz umarım.

Sevgiler

Zg