24 Aralık 2012 Pazartesi

POZİTİF OL, İŞİ KAP



Yapılan araştırmalar gösteriyor ki pozitif olanlar iş görüşmelerinde daha başarılı. Aslında işin içinde olan biri olarak bana sorarsanız cevabım kesinlikle bu araştırmayı destekler yönde olurdu. Pozitif olmak sadece iş görüşmelerinde değil hayatın her alanında başarılı sonuçlar getirir. Olumlu düşünmek, başarabileceğine inanmak, olumsuzluklardan ders çıkarmak haliyle olumlu olan şeylerin kapısını aralıyor olsa gerek.

Araştırmalar pozitif kişilerin iş görüşmelerinde daha başarılı olduğunu, hatta işlerindeki  ilk yıllarda daha rahat terif aldıklarını ortaya koyuyor. National Bureau of Economic Research tarafından ortaya koyulan bir araştırma optimist kişiliklerin iş görüşmelerinde başarıyı daha kolay yakaladığını belirtiyor. MBA öğrencileri arasında uygulanan araştırmaya göre , iş arama sürecinde pozitif tutum içinde olan adaylar, işe kabul edilmede öne çıkmayı başarıyor. Araştırmanın ikinci aşaması ise MBA öğrencilerinin işe girdikten sonraki ilk iki yılına odaklanıyor ve optimist katılımcıların, optimist olmayanlara oranla daha çok ve daha çabuk  terfi almış oldukları görülüyor. Araştırmanın bir diğer ilginç sonucuna göre de pozitif düşünen MBA öğrencileri ; iş arama dönemlerinde çok fazla hırslı olmuyor, hatta diğer adayların önüne geçecek hamlelerde bulunmuyor ve her pozisyona başvurmuyor, çünkü daha iyisini bulacağına dair kendisine inanıyor. Ayrıca ilk işinde alacağı maaşın da daha yüksek olacağını düşünüyor.  Uzmanlar optimist kişiliklerin sorun çözmede ve harekete geçmekte  çok daha başarılı olduğunu söylüyor.

Pozitif olmanın faydaları bir kez de bu araştırmayla desteklendiğine göre, hala pozitif olmakta neymiş, hiç bir işe yaramıyor diyenlerimiz var ise aramızda belki bir kez daha bu söylemlerini gözden geçirebilirler.

Umarım siz de pozitif olup, işi kapanlardan ya da mezuniyet sonrası böyle olacağına inananlardan olursunuz:)


Kaynak: kariyer.net, www.sloanreview.mit.edu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder