1 Mayıs 2012 Salı

EN ÇOK ELEMAN İHTİYACI OLAN MESLEKLER

İşsizliğin en az olduğu, öne çıkan meslekler listelendi. Araştırmaya göre, sağlık-tıp, yapı-inşaat, perakende-toptancılık-mağazacılık ve bilişim sektörlerinde nitelikli eleman ihtiyacı sürüyor. İşte en çok eleman ihtiyacı olan o ideal meslekler:

SAĞLIK SEKTÖRÜ MESLEKLERİ: Doktor, Yoğun Bakım Hemşiresi, Yeni Doğan Yoğun Bakım Hemşiresi, Dahiliye Uzmanı, Radyoloji Teknikeri, Anestezi Teknikeri, Hasta Danışmanı.

İNŞAAT SEKTÖRÜ MESLEKLERİ: Mimar, İnşaat Mühendisi, Teknik Ofis Uzmanı, İhale Uzmanı, Şantiye Şefi, Saha Mühendisi, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanı (Mühendisi)

PERAKENDECİLİK SEKTÖRÜ MESLEKLERİ: Kasiyer, Satış Danışmanı, Mağaza Yöneticisi, Görsel Düzenleme Uzmanı.

BİLİŞİM SEKTÖRÜ MESLEKLERİ: Veritabanı Yöneticisi, Yazılım Geliştirme Uzmanı, Sistem ve Ağ Uzmanı, Java Uygulamaları Uzmanı, İş Analisti, Web Master,

GELECEKTE ÖNE ÇIKACAK MESLEKLER:  İngilizce'ye Hakim Mali İşler Uzman ve Yöneticileri, Avrupa Birliği ve Dünya Ticaret Örgütü Mevzuatına Hakim Hukukçular, Yönetici Asistanları, Pazarlamacılar.

YÜKSELEN İŞ DALLARI: Sosyal Medya Uzmanlığı, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Uzmanlığı, Konsept Tasarımcılığı, Tasarım Ar-Ge ve Teknoloji.


kaynak: sabah ,insankaynaklarim.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder