29 Ekim 2012 Pazartesi

CUMHURİYET=HÜRRİYET




"29 Ekim" diye yazılır "yoksulluk, umut,inanç,kurtuluş,azim,iman,devrim,diriliş,mucize ve Cumhuriyet" diye okunur.

Lafı hiç uzatmaya gerek yok:

 Hepimizin boynunun borcudur Cumhuriyet'i ilelebet  muhafaza ve müdafaa etmek. Cumhuriyet'in özünü sindirememiş, manasını kavrayamamış gericilere, cahillere karşı tek umut var ki o da biz gençlerin farkındalığını yitirmeden, nereden gelip nereye gittiğini bilerek hareket etmesidir. . İçimizdeki Cumhuriyet aşkının bizden sonraki nesillere iletilmesinde köprü görevimizin bilincinde, Atatürk'ün gençlere emanet ettiği ilkelerin ışığında ilerleyebilmek umuduyla CUMHURİYET BAYRAMIMIZ kutlu olsun...

23 Ekim 2012 Salı

HEYY Y KUŞAĞI!! VODAFONE SENİ ÇAĞIRIYOR



Vodafone Türkiye’nin  genç yeteneklerin fırsat bulduğu bir şirket olarak anılmaya başlandığından haberiniz var mı? Eğer yoksa bu haber tam olarak sizin için hazırlanmıştır. Artık kurumsal olan tüm şirketlerin deneyimli personelin yanısıra deneyimsiz ama enerjisiyle, girişimciliğiyle, şirkete yeni bir hava katan gençlerin dinamizmine ihtiyacının olduğu, sürdürülebilir büyümenin tam merkezinde genç yeteneklerin yer aldığı herkes tarafından kabul edilen bir gerçek. İşte bu gerçekliği benimsemiş, kabullenmiş kurumsal şirketler, hedef ve stratejilerini bu ilke doğrultusunda oluşturarak gençlere yönelik projelerine hız kazandırdılar. Vodafone’ da 2009 yılından beri gençlere yönelik projeleriyle  iş fırsatları yaratan şirketlerden biri.

Vodafone’da çalışanların yarısını gençler oluşturuyor. Şirket freezone ile sinemadan konsere birçok avantaj sunarken Discover ve Colombus programlarıyla üniversitelerdeki genç yetenekleri keşfediyor. İşe alımdan yetenek geliştirme programlarına kadar her alanda önceliğin gençlere verildiği bir şirket olduklarını söyleyen Vodafone Türkiye Yetenek Geliştirme Direktörü Bülent Bayram, bu söylemini şirketin Türkiye ayağında çalışanların yarısının 1980 sonrası doğumlu, 1984 sonrası doğanlar ise yüzde yirmibeşini oluşturuyor diyerek destekliyor. Peki gençler bizim canımız, kapılarımızı açarız dercesine hareket eden Vodafone Türkiye ne gibi fırsatlar sunuyor?

İşte sıra onlarda...

Genç yetenekler üniversite üçüncü sınıfta okurken keşfedilip şirket bünyesine katılıyor. İlk yıl üç ay staj yapıp, son sınıfa geçtiklerinde ise yarı zamanlı çalışmaya başlıyorlar.  Genç Danışma Kurulundaki genç yetenekler ise üniversitede tam zamanlı çalışıp şirket için strateji geliştiriyorlar. Vodafone’un yeni çıkan ürünlerini deneyip fikirlerini yazıyor,  özellikle gençleri hedefleyen kampanyalarda proje üretiyorlar.  Öğrencilik döneminde böylesine aktif bir sürecin içinde yer alan gençler ise yetkinliklerini geliştiriyor, mezun olduklarında özgüvenleriyle, proje üretmiş ve yönetmiş olmanın verdiği artılarla yollarına durmadan, duraksamadan devam ediyorlar. Bence diploma kadar kıymetli başka birşey daha var ki o da öğrencilik döneminde edinilen iş tecrübeleri ve projelerde yer alarak takım olma duygusunu yaşamak.

Sunulan fırsatlar iyi hoş da peki bu fırsatları kimlere sunuyorlar, neler bekliyorlar gelin bir de onlara bakalım: İşe alınacak gençlerin en çok yaratıcı ve öğrenmeye açık olmalarına dikkat ediyorlar. Bununla birlikte hırslı, rekabetçi ve müşteri odaklı olmaları da önemli kriterler. Ancak en önemli konu başlığı şirket kültürüne uyum. Bu yetkinlikler tam olarak beni yansıtıyor diyorsanız Vodafone Türkiye kariyer sitesini ziyaret etmeyi ihmal etmeyin!



TAV ile TAVLANMAYA NE DERSİNİZ?



Yeni mezunlara ve mezun olacaklara dikkatini çekeceklerine inandığım bir haberim var...

Staj yaptığı yerde mezun olur olmaz işe başlayan biri olarak her defasında staj yapmanın ve staj yeri seçiminin öneminden bahsederim. Şimdi bu önemliliği bir kez daha destekleyen bir kanıtım var elimde. Capitalde dikkatimi çeken bu haberi sizleri paylaşmadan geçmek istedim.

TAV Havalimanları bir çok öğrenci ve yeni mezun arkadaşımın çalışmak istediği bir yer. İşte onlarda bu durumun farkında olmalı ki işgücü seçiminde önceliklerinin yeni mezunlar ve daha önce kendilerinde staj yapmış olan adaylar olduğunu ifade etmişler. TAV , 2011 yılında 4700 kişiye istihdam sağlarken, bunun yarısını yeni mezunlar oluşturmuş. Gençliğin gücüne inandıklarını ifade eden TAV İnsan Kaynakları Direktörü bu yıl yine 2350 kişinin TAV çalışanı olacağını ve bunun yarısını yeni mezunların arasından seçeceklerini ifade etmiş.

İşe alımlarında yüzde ellisinin yeni mezunlardan oluştuğunu ifade eden İK Direktörü, staj süreciyle ilgili de güzel haberler verdi. Politikalarının “Stajını yapsın, gitsin.” olmadığını özellikle belirtirken, bu sürecin yarı zamanlı çalışan olarak devam ettirelebileceğini -ki bu öğrenciler için çok güzel bir fırsat- sonrasında ise performanslarını gözlemleyerek ileriye yönelik planlarına dahil edebileceklerini vurgulamış.

Her yıl Mart ayında stajyer olmak için başvuru sürecinin başladığını ve Nisan ayı sonuna kadar internet sitelerinden, e-posta kanalıyla ya da elden başvurunuzu iletebileceğinizi şimdiden ajandanıza kaydetmenizde fayda gördüğümü söylemek isterim.

Çok dilli ve çok kültürlü bu şirket sizlere “Önce stajyerleri işe alacağız” diyerek uluslararası bir kariyer fırsatı sunuyor. Dilerim ki bu fırsatı yakalayanlardan olursunuz.