11 Nisan 2012 Çarşamba

SİZ HER İLANA BAŞVURAN ADAYLARDAN OLMAYIN!

Ne olacağına karar vermek zor görünen ama kolay bir işlemdir. Sanmayın bu cümleyi karar vermiş biri olarak bu kadar kolay kurabiliyorum. Emin olun bu sizin için de öyle. Önemli olan farkındalık.

Şöyle bir kağıt kalem alıp kendinizi anlatan bir yazı yazın ve okuyun. Eleştirin, övün, sevin. Bakın bakalım kendinizi ne kadar tanıyorsunuz. Okurken neleri keşfediyorsunuz, nelere yok canım diyorsunuz, yakından inceleyin.

Kendinizi şöyle evirip çevirip, içinizi dışınıza çıkarttıktan sonra hangi sektöre daha yakınsınız, nasıl bir çalışma ortamında verimli ve mutlu yaşarsınız sorularına cevap bulmanız daha kolay olur herhalde.

Tabi bu keşfi yapıp köşenize çekilip oturmayın, harekete geçin, hedefleyin, programlayın ve yapın. Bunları yazıyorum çünkü , kariyer sayfalarında her ilana umutsuzca başvuru yapanlar arasında yer almanızı istemiyorum. Bu size anca vakit kaybettirir. Hiç istemediğiniz bir işte çalışmak zorunda kalabilir, en verimli döneminizi felaket devri ilan edebilirsiniz. Ayrıca ilgisi olsun olmasın, sadece iş sahibi olabilmek için her ilana başvurmak sizin hedefiniz olmadığını gösterir ki bu hem sizi yıpratacak hem de yetkinliklerinizi köreltecektir.

Elbette karar verip, bu karardan dönme lüksüne sahipsiniz. Ne olmak istediğinizle ilgili kararsızlıklar yaşayacaksınız, önemli olan bu aşamayı, doğru yerde, doğru zamanda, en verimli şekilde kullanarak ve gerçekçi olarak atlatabilmektir. Bütün bu aşamalardan sonra yapmanız gereken bir şey daha var ki o da çalışmak istediğiniz alana yönelik bir cv hazırlamak.

İş bulmuş olmak için iş bulmayın. Sağlıklı ve mutlu bir hayat sürdürebilmek için önemli etkenlerden biri sevdiğin işi yapmaktır. Kendinizin farkında olarak, kendinize güvenerek, mutlu olabileceğinize inandığınız işi belirleyip başvurunuzu iletin. Sen nerede yaşadığını zannediyorsun bu ülkede işsizlik var işsizlik, iş bulduk da sevdiğimiz işi bulmak kaldı söylemlerini duyar gibiyim ama şunu söylemeden geçemiyorum, bu ülkede iş var ama  iş için gerçekten yapmaya gönüllü, yetenekli, tuttuğunu koparmaya cesaretli aday yok! 

Siz her ilana başvuran adaylardan olmayın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder