25 Nisan 2012 Çarşamba

ÖMÜR'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ

Bugün internette dolaşırken hoş bir kişisel blogla karşılaştım. Yaratıcısı Ömür Öztaş. Merakla geçmiş yazılarını kurcalarken; hoşuma giden sizlerin de ilgisini çekebileceğini düşündüğüm bir yazıya rastladım. Başlıktan da anlaşılacağı üzere Ömür'ün Gençliğe Hitabesi sizlere sesleniyor:)

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen kendi CV'ini hazırlarken adam gibi tüm bilgileri herkesin anlayacağı şekilde yazmaktır. İşe alınabilmenin yegane temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. İş başvurularında dahi, senin bu hazineni mahvetmek isteyen, dahili ve harici rakiplerin olacaktır. Bir gün kendi ayaklarının üzerinde kalmak istiyorsan, bir işe girebilmek için, içinde bulunacağın ortamın imkanlarını iyi değerlendireceksin! Bu imkanlar her zaman "Armut piş, ağzıma düş" şeklinde etrafında olmayabilir. Sosyal Medya, rakiplerinden daha doğru kullandığın takdirde, rakiplerine fark atıp, bugüne kadar girebileceğin en güzel işe girmene yardımcı olabilir. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün işleri zaptedilmiş, bütün şirket pozisyonlarına girilmiş ve şirketlerin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu durumdan daha elim ve daha vahim olmak üzere, şirketlerin içinde, yönetime sahip olanlar senin ne kadar faydalı olabileceğini göremeyebilirler. Hatta bu yönetimdekiler şahsi menfaatlerini, şirket çıkarlarından önde tutabilirler. Çalışanlar bu duruma ses çıkartmadıkları için harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı!İşte bu durum ve şartlar içinde dahi vazifen; kendini bu kişilere ispatlamaktır! Muhtaç olduğun kudret, adam gibi hazırlayacağın CV için ayıracağın vakit ve beyninde mevcuttur!


kaynak: omuroztas.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder