10 Nisan 2012 Salı

BENCE

Şimdi dönüp üniversite yıllarıma bakıyorum ve iyiki yapmışım dediklerimin yanı sıra neden yapmadım dediklerimle de yüzleşiyorum.

Bana sorsanız "Üniversite'de kesinlikle yapmamızı tavsiye edeceğiniz şey nedir?" diye tek cevabım olurdu "HAYALLERİNİZİN PEŞİNDEN GİDİN".

Üniversite 4 yıl boyunca, düzenli olarak derse girip, teorik bilgileri bir gecede yutup, ertesi gün sınavdan yüksek not alıp, 3'ün üzerinde ortalamayla mezun olup, bir gecede yutulan teorik bilgilerden eser kalmayan bir tabir olarak geçmesin hiçbir cümlenizde.

Aldığınız teoriler işe yaramaz, pratik teoriye uymaz demiyorum ama o teoriyi pratikle bağdaştıramıyorsanız ne 3'ün üzerinde ortalama ne derece ile mezuniyet size bir iş kapısı aralar.

Artık aranılan adaylar sağlam ortalamalı diploma sahibi adaylar değil, hayallerinin peşinden giden, mücadeleci, kendini geliştirmek adına her türlü fırsatı takip edip yakalayan, öğrendiğini sorgulayıp üzerine artı koyan, üniversiteyi dört tarafı duvarlarla çevrili, derse girilir, sınavdan geçilir mantığıyla irdeleyen değil, üniversiteyi kariyerine giden yolda kendini geliştirmek için geçmesi gereken köprü olarak gören adaylar tercih ediliyor.

Diyeceğim o ki her şeyin değiştiği dünyamızda siz üniversiteyi kalıplaşmış mantığıyla değil, değişime ayak uydurmuş ve değişimin nimetlerini size sunan mantığıyla algılayıp hareket edin. Eğlenin, öğrenin, sevin, sorgulayın, şenliklerde çılgınca dans edin, kulüplerin etkinliklerinde aktif olun, mesleğinize yönelik profesyonel iş hayatını anlatan yayınları takip edin, sosyal sorumluluk projelerinde yer alın, çevre edinin, fikir üretin, fikir alın ve her şeyin kıymetini bilin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder