21 Nisan 2012 Cumartesi

KENDİNİZE GÜVENMENİN YOLLARI

Eğer özgüveninizi yitirdiğinizi düşünüyor ve nedenini sorguluyorsanız ya da kendinize güveninizi nasıl pekiştireceğinizi merak ediyorsanız bu tavsiyeleri dikkate alın.

1- Önce bütün olumsuz tecrübeleri unutun. Geçmişteki bütün kötü deneyimleri yok edin. Beyninizden silin gitsin!

2- Kendinizle iletişiminiz çok önemli. "Sen bunu yeneceksin" gibi cümleler kurmayın. Yani kendinize iç sesinizle "sen" diyorsanız bu sorundur. İlk olarak kendinizle iletişime geçip "Ben bunu yaparım" şeklinde cümlelerle işe başlayın.

3- Erteleme olayına bir son verin. Bir şeyi sonlandırmayıp, yarım bırakma, başarılı olamama korkusuna dayanabilir. Şu an yapacağınız ne varsa hemen şimdi yapın. Onları tamamlamak güven duygunuzu rehabilite edecektir.

4- Kesin olarak istediğiniz şeyin ne olduğunu düşünün. Tam olarak neyi, ne kadar, nerede ve nasıl elde etmek istiyorsunuz? Bunu dakikalarca düşünüp o çok istediğiniz şeye odaklanın. Adrenalinizin arttığını, istediğiniz şeye kavuşmayı düşünmenin sizi pozitif bir ruh haline soktuğunu göreceksiniz.

5- Sürekli başarısızlıklarınızı dile getirmekten sıkılmadınız mı? Bir de başarılı olduğunuz konulardan bahsetmeyi deneyiniz. Anlatırken bunu nasıl başardığınızı bir kez daha hatırlayacaksınız. Belki de bu yöntem başka ulaşmak istediğiniz idealleriniz için de işe yarar.

6- Çevreyi iyi gözlemlediniz mi? Başarılı ve mutlu insanlar genellikle "çözüm" e odaklıdır. Çıkmaza girdiğinizde o sorunu çözebilmiş bir örnek bulun kendinize. O nasıl çözdü irdeleyin ve bu yönteme odaklayın kendinizi.

7- Enerjinizi çoğaltın. Çünkü enerji bize sadece fiziksel güç olarak gerekli değildir. Duyu organlarımız da enerji ile çalışır.

8- Telkin çok önemli. Her ne istiyorsanız onu olmuş gibi hayal edin. Alt bilinciniz sadece şimdiki zamanınızı bilir. O yüzden gelecek zamanlı cümleler kurmayın. Örneğin zayıflayacağım derseniz asla zayıflayamazsınız. Belirsiz bir gelecek yerine şu anda yapıyorum deyin. Bu mesajı yolladığınızda alt bilinciniz sizi o amaç için nazı tutumlara davet edecektir.

9- Evet ve hayırlara dikkat. Hiç kimse size istemediğiniz bir şeyi yaptıramaz. Bazı insanlara hayır demeyi öğrenin. Sizi rahatsız eden, olumsuz ruh halinizi çoğaltan insanlarla ilişkinizi gözden geçirin. Sizi üzen bir insanla yola devam etmek sizden sürekli götürecektir.

10-Geleceği belirsiz bırakmayın. Planlayın. O gerçekleştiğinde neler hissedersiniz, sürekli bunu düşünün.

11-Geleceği planlamak kendinize güveni, kendinize güvenmek de size bazı formülleri getirecektir.

12-Olumlu anlam içeren kelimelere dikkat edin. Olumsuz olarak beyninize yerleştirdiğiniz cümleler size baskı yapar. Orada beslenir ve daha güçlü olarak geri dönebilir. O nedenle olumsuz herhangi bir kelimeyi her ne olursa olsun beyninize yerleştirmemeye özen gösterin.

13-Hayatınızı yönlendirin. Ne eksikse yaşamınızda ona kanalize olun.

Bence bunlara ek olarak bir de kendinizi sevin ve değerinizi bilin. Kendinizi severseniz, onu yapabileceklerini yapmaya ikna etmek daha kolay olur.


kaynak: haber7.com-Ayla Önder

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder