14 Mart 2012 Çarşamba

KADININ KARİYER YOLU AÇIK


İşte İnsanda okuduğum haberi büyük bir keyifle sizlerle paylaşmak istiyorum.

Hay Group'un yaptığı bir araştırmaya göre iş dünyasında sayımızın hızla arttıyormuş. Empati yeteneğimizle ortaya çıkan biz kadınlar, en çok bankacılık ve çağrı merkezi sektörlerinde yönetici olarak görev alıyormuşuz. Kadının doğası gereği hizmet sektöründe ön plana çıktığını söyleyen araştırma sonucu, kadınların çoklu görevlendirme, güçlü ilişki, ayrıntıya özen ve mükemmel iş sonuçları gerektiren rolleri erkeklere oranla daha çok üstlendiğini işaret ediyor.

Son beş yıl içinde orta düzey yönetici kadın sayısında artış görülmesine rağmen üst düzey kadın yönetici oranında bir değişiklik görülmüyor. Unvanlardan bağımsız bakıldığında ise tüm çalışanların yüzde 36'sının kadın olduğu görülüyor. Bankacılık sektörünün yüzde 50'sini, perakende sektörünün yüzde 39'unu, inşaat sektörünün yüzde 16'sını, enerji sektörünün yüzde 17'sini kadın çalışanlar oluşturuyor.

Üst düzey yöneticilik açısından kadınların en baskın olduğu görev alanı insan kaynakları :)) 2009 ile 2011 arasındaki üç yıllık dönemde İK üst yönetimlerindeki kadınların sayısı hayli artmıştır. Pazarlamadaki üst düzey kadın yönetici sayısı hemen hemen aynı kalırken, bilgi teknolojileri ve mühendislik bölümlerindeki yönetici ve üst düzey yönetici kadın sayısı azalmış.

Araştırma sonucu tatminkar olmasa da gelinen yere göre iyi görünüyor. Şu aşamada her şey bizim elimizde. Yetkinliklerimizin ve yapabileceklerimizin farkında olarak ilerlersek aradaki eşitsizliği ortadan kaldırabiliriz diye düşünüyorum.

Haydi kadınlar kollarımızı biraz daha sıvayalım, çok daha iyisini yapabileceğimizi biliyoruz: :)


kaynak: işteinsan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder