3 Mart 2012 Cumartesi

YALNIZ DEĞİLSİN

Eğer dördüncü sınıfta ve okulu bitirmenin eşiğindeysen NELER HİSSETTİĞİNİ BİLİYORUM...

Korkuyorsun değil mi

Okulu bitirememekten, bitirmekten, sınavlardan, mülakatlardan, işlerden, birbirinin sırtını sıvazlayan torpilcilerden, çevre baskısından, iş bulabilecek misin kaygısı yaşayan ailenin küçük emrah bakışlarından...

Merak etme yalnız değilsin. Bu söylediklerimin hepsini yaşayan kaderdaşların seni bu konuda asla yalnız bırakmaz.

Üzgünüm ama seni bu duygulardan kurtaracak sihirli bir değnek yok. Kendini bu durumdan kurtaracak olan yine sensin. Kendini motive edecek, inandığı ve istediği şeyler uğruna savaşmaya yöneltecek kişi de sensin. Haklısın yükün ağır. Hem bu duyguları yaşayıp hem de onlardan kurtulmaya çalışmak zor ama başardığın zaman alacağın haz hepsine değer. Yapman gereken şey ne istediğini bilmek. İstediğin şey imkansız olmadığı sürece muhakkak başarırsın. Birileri yapmışsa sen neden yapmayasın ya da kimse yapamamışsa sen ilk yapabilen olamazsın diye bir kaide mi var. Bu dönemi en hafif atlatabilmenin püf noktası ne istediğini bilmek ve kendine inanmak.

 Kendimden bu konuya dair verebileceğim en güzel örnek şu cümleyle anlatılabilinir: Okula başladığım ilk günden beri "ortalıkta bu kadar işletme mezunu var sen nasıl iş bulacaksın" cümlesini hiçe sayarak iş bulmakta hiç sıkıntı yaşamayacağıma ve mezun olur olmaz iş bulacağıma dair inancımı hiç kaybetmedim. O zamanlar nasıl sorusuna cevap veremesem de bir yolunu bulacağımı biliyordum. Umarım sizler de kendinize olan güveninizi yitirmeden inandığınız şeylere ulaşmanın yolunu bulursunuz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder